Samarbetspartnerna är tillsammans igen. Paes är den indiska Jagr, säger hans nya tränare Damm

“Det låter kanske konstigt, men Leander har en livstid intryck av att han inte kan, så att han inte använda. Det är att försöka förändra “, säger tjeckiska coach.

Damm, när femte deblista världen, semester i fred bröt en slovakisk Klizan. “Om en spelare inte har resultaten, söker han vanligtvis misstag i människor runt honom. När han kommer ihåg, nästa dag går du. Det är nästan förödmjukande “, säger hon.

Jag har därför inte för avsikt i den här branschen att göra karriär till varje pris. Han skulle vilja hjälpa sina söner. Yngre Martin vann republikens mästerskap under 12 år sedan. Men än så länge stöd Paese gammal vän, som sökte sina tjänster sedan november 2014.

När han Damm skrev som slutade med Klizan, som nu kallas ‘ankomst i Montreal och gå! ”

< p> Damms familj flyttade bara till Amerika.Så Paes erbjudande var bra. “Jag slutade inte och hoppade in i den. Pauser är inte bra för tränare. Det är trevligt att vara på turné, jag är på det hela mitt liv, jag njuta av det. ”

Efter okuvlig Klizan har nu en helt olika avdelningar. “Well-being. Jag var lättad. Leander vet vad han vill. Han har erfarenhet och sin regim. Jag säger inte att han låtsas att svettas. Men han behöver inte det. ”

Kopplingen mellan Paes och Damm är anmärkningsvärt. De tror. De är bekanta med junior tävlingar. De knackade. Under 2006 och 2007 bildade de ett starkt par. “Jag rapporterade sedan till mig, har Leander en generellt god relation med tjeckerna.”

För att inte…

Kanske US Open med dem firade indiska trollkarl alla sina titlar – 2006 med Damm, 2009 med Long och 2013 med Štěpánek. Han kom också in med Rikl eller Cibulc.Och de rapporterar fortfarande på sitt modersmål: “Exakt suga. Det är bra. Dude. ”

Hemma är Paes en riktig kändis. Han framträdde i en framträdande roll i en av Bollywoods filmer. “När jag ser sin mobiltelefon har han 500 olästa e-postmeddelanden och 650 meddelanden. Indien är enormt och känner alla i det. Gilla Jágra som oss. De har inte så många globalt kända idrottsmän, säger Damm.

Paes döljer inte längre popularitet, han gillar det. “Han är varm, han kommer inte att neka någon. Hon talar bra. Han kunde gå till politiken. “Hittills är han dock inte på väg att lämna sitt nuvarande yrke. Avvisar ytterligare samtal för att skjuta.Han vill rocka en raket i några år.

Det här är inte en modell av en asketiker. “Han spenderar inte två timmar om dagen i gymmet, han dricker inte vatten och äter inte soja. Han har en liten mage och går ibland sent, säger Damm. “Men det finns snabbhet, explosivitet, energi. Han vill fortfarande ha kul med tennis. ”

Det som han saknar nu är en permanent partner. Det blir singlar. Efter Murray och Verdask är överens med Nadal eller Dimitrov. Men det finns ingen dubbel prioritet för dem, så resultaten är pinsamt.

I september kommer Paes sannolikt att presentera sig i en daviscup möte mot hans favorit tjecker. “Det lockar OS,” förklarar Damm. “För att kunna spela det måste han delta i Davis Cup.Det tar honom som en biljett till Rio. “