När fotboll överskuggar rugby. Wales firar historisk framgång och drömmar på

På Lille stadion sprang hon 85: e minut i EM-andra kvartalet. Framför grinden bestämde Belgien sig på höger sida om Gunter, och anfallaren Sam Vokes, som var bara fem minuter bort på planen, bestämde sig. Han gjorde 3: 1. (Läs mer om spelet här.) \ T Även om de walisiska fansen var i minoriteten den här gången eftersom de spelade nästan på den franco-belgiska gränsen var deras eufori enorm, ostoppbar, smittsam.

Som femhundra kilometer bort i Cardiff, i fläktzonen nedanför slottet. Efter varje mål hälldes ölkoppar i luften, tusentals walisiska män hoppade, omfamnade och glädde sig.

“Detta lag har förenat nationen.Vi är alla stolta över den walisiska, säger Simon fan i huvudstaden. . “Det finns tillfällen då du helt enkelt måste vara med din käraste och närmaste.”

Kvartsfinalen i Euro fotbollsmatchen bodde i Wales hela fredagen. “Skolbarn, bankpersonal och andra bytte ut uniformer och kostymer för röda walisiska tröjor”, säger Guardians hemsida.

Den lokala radion rusade för att spela fotbollsången som rockbandets maniska gataförkunnare sjöng framför euron. p> Semifinalerna kommer – Wales spelar mot Portugal på onsdagar, som ännu inte har vunnit en match efter nittio minuter på euron.Men laget runt Bale, Ramsey och Captain Williams har redan gjort det fyra gånger i turneringen och är den sista ön representanten i mästerskapet – ju sötare deras framgång är. Jag kan inte berätta för barnen att vi stör henne, men när ska Wales göra det igen? “Frågade Robbie Savage, en walisisk infödd och tidigare fotbollsspelare som arbetar för BBC.

Gary Lineker har beskrivit Wales som en av de bästa i den brittiska fotbollens historia mot Wales.

Wales har alltid varit ett rugbyland. Fotboll var på andra plats, men allt förändras.Vi har väntat så länge på framgång, “Simon fanns.

Ja, det senaste walesiska deltagandet i det stora fotbollsmästerskapet – 1958 – kom ihåg en minoritet i Lille och Cardiff fanzones. Men nu upplever andra att det är som när Wales skriver fotbolls historia.

“Det är helt fantastiskt att vara med i det här laget”, sa coach Coleman i känslor.

Var kan Wales gå?