Biker Třešňák vill attackera en elit fem i backen på Špičák

“Jag har inte varit här länge, jag tyckte inte om spåret så mycket. Men förra årets resultat uppmuntrade mig. Det vore trevligt att avsluta i topp tio, eliten fem skulle vara bra. Men det måste finnas många saker. När det är torrt blir tiderna väldigt balanserade. Och 25 ryttare kan verkligen tänka på det, beräknar den 24-årige Třešňák, en cyklist från Poniklá i Podkrkonoší-regionen.

Den fjärde delen av iXS European Downhill Cup börjar idag klockan 14.30 en halv eftermiddag.Bikers på Struggle spåret har tränat sedan igår och 380 ryttare från 27 länder kommer att vara igång idag! “I sju år, den enda i Tjeckien som håller denna UCI-kategori, är detta en absolut rekord när det gäller både antal ryttare och länder som har gått in”, säger Jan Kasík, racechef på Ski & Bike Špičák.

Fyrtio tjeckiska ryttare kommer också att vara på sluttningen, med över tjugo i elitkategori.

“Kunskapen om banan är viktig, jag känner denna kulle bra och det är alltid bättre hemma,” säger Cherry. “Spicak är specifik. Det finns gradvis minskande konstgjorda hinder för bikeparktyp, det är mer naturligt. I allmänhet är spåret långsammare i landet, men det är också mycket smalt.Och om du kör på avstånd av tjugo centimeter mellan stenarna, måste du ha en välutbildad rutt. ”

Cherry har en tjeckisk vuxen och junior titel i samlingen; Mest av allt vill han glömma olyckan vid den tidigare European Cup-tävlingen i Schladming, Österrike.

Jag fick vädret när det regnade under kvalifikationen, när vi hade de sista fyrtio på sluttningen, spårade spåret mycket och jag hade fortfarande en krasch, förklarar Třešňák, varför han var kvar i finalen.Dessutom blev han trots den stora tiden diskvalificerad i den lilla finalen eftersom han missade ett av målen.

Han kommer definitivt inte vara arg när Špičák duschar undviks. “Regnet är otrevligt här, det glider mycket på stenarna,” tjeckiska biker nischer. Samtidigt vägrar han att riskera onödigt riskerar de cyklar som går av en brant sluttning. “Du har inte alltid allt som är under kontroll, men det är inte någon galen rida nerför backen. Du måste gå smart, välj ett rent spår.Undvik hål och stenar som i onödan hindrar dig. ”

Förutom den europeiska serien kan Šumava-ryttarna också nomineras till världsmästerskapet i Italien i Italien. Det kan vara högst tre tjecker.

“Det här är egentligen inte min prioritet. Vid VM kan tjecker inte riktigt komma in på tjugoårsåldern, toppen är någon annanstans. Och ingen bryr sig mycket om att lämna den sextionde platsen. Snarare koncentrerar jag mig på individuella europeiska tävlingar, där jag försöker få det bästa stället “, svarar Třešňák. .