Grov men rättvis tränare. Så de minns tränare Seker s legend

Hans händer gick igenom de flesta av spelarna i Pardubice och ofta världs hockey betydde något. Pusslas ihop en berömda raden av Martinec-Novak-happy upptäckte talang vilande i målvakten Dominik Hasek. Horymír ax fläder sikt och hans tidigare kollegor, praktikanter och hockey fans kommer att bli ihågkommen endast med respekt.

Vladimír Martinec, George Andrt och Sekerův son Horymír tillhörde hans team, som för Pardubice 1973 won den allra första mästerskapstiteln. “De kadetter byggt ett lag som senare vann han den högsta tävlingen”, säger Martinec, som yxan tidigare hade tittat på en av de regionala junior finalen och inledningsvis behandlade honom som sin egen.

“hjälpt mig mycket, ingen visste att jag var där.För Pardubice betydde hockey mycket; han kom med andra metoder, han var en hard coach. Ingen hade ett problem att respektera det “säger Martinec.

På” snörvlande “i utbildning var nyfiken yxa äldre. “Jag har alltid sagt vad gör ont, det växer”, säger med ett leende kapten av de första mästare i George Andrt att även förra året åkte tillsammans med en yxa på extra ligamatcher.

“Vi hade årskort bredvid varandra, hockey, vi alltid pratat om. Betygsätt var en utmärkt person. Han var inte en college tränare, men han hade en känsla för spelaren och spelet.Han lyckades klämma ut ur oss, säger Andrt.

Hans son Horymír yxa äldre lärt sig att älska sporten och detta gäller även för andra manliga familjemedlemmar – spela hockey och hans barnbarn

“Jag tackar honom för vad jag har åstadkommit.. Jag är stolt över att jag hade en far “säger Ax yngre, som är speciellt i junior kände pappas grov tränare hand ännu mer än andra.

” Hemma var det en helt normal person med honom var kul, var populär. Han presenterade sig på ett annat sätt. Där var han envis, vissa spelare brutala.Men med detta tillvägagångssätt till hans coachingkarriär lämnade han ett stort fotavtryck på många spelare. Ett antal killar han borde vara tacksamma för att då eftersom de spelade ligan “, säger Ax yngre.

Av de senare generationerna av hans far påverkas kraftigt karriär målvakten Dominik Hasek eller anfallare George Šejby som en coaching assistent fira titel 1987.

Under Mr Sekerou spelade jag i juniors och i ett spel. Han sökte inte vetenskapen. Det var väldigt enkelt att säga det folk, så det spelar ingen roll…Inte med spelarna eller föräldrarna. Det var ett mycket rimligt person, som jag alltid har beundrat honom, så hans rykte “, säger Hasek.

Šejba håller med. “Sådana människors skada. Vi hade respekt för honom, han tyckte inte om det, och han sa det till fullo, “fuck”.Och det är allt, säger Šejba.

Den äldre axen spelade 319 league-spel i Pardubice och 386 lyckades som tränare. Hockey var också hans hobby bredvid jobbet. Inte förgäves under Tipsport arenan hängande segel med sitt namn.

Det sista farväl till Horymyr Seker de äldre kommer att äga rum torsdagen den 10 september klockan 10.30 i Ceremonial Hall of Pardubice Crematorium. “Jag skulle gärna vilja se hockey publiken och vänner kommer att säga farväl. Jag kommer att vara glad när farfarnen kommer att se den från himlen “, sa hans son Horymír Seker.