Vinnaren av Golden Boy Award 2015

Den första kända fotbollsspelaren som utnyttjade den nya rätten var den holländska mittfältaren Edgar Davids, som bytte till Milano. Sedan dess har sådana legender som Michael Ballack, Zlatan Ibrahimovic, Raul och Gianluigi Buffon ändrat sitt hemvist gratis.

Innan vi pratar om de tio mest önskade spelarna med utgående kontrakt nämner vi de som inte har varit på vår lista: Javier Pastore (PSG), Vincent Kompany (Manchester City), Antonio Valencia (Manchester United), Gary Cahill ( Chelsea), Filipe Luis (Atletico), Olivier Giroud (Chelsea), Ander Herrera, Chris Smalling (Manchester United), Arjen Robben (Bayern).

10. David Louis (Chelsea)

Är det dags att gå ut? Tio superstjärnor som blir friagenter i sommar

Kontroversiell, men väldigt begåvad, den 31-årige brasilianen är alltid älskad av fans. Han blev en stjärna i Benfica, varefter Chelsea undertecknade honom 2011. Efter att ha spelat i PSG i två år, återvände han till London, där han omedelbart vann guldet från Premier League. Förra säsongen snredde Louis med tränaren Antonio Conte, och var redan redo att lämna laget, tills mentorn ersattes av Maurizio Sarri. På sommaren slutar försvararens kontrakt, och sannolikt kommer han att erbjudas att förnya den.

9. Antonio Marcial (Manchester United)

Är det dags att gå ut? Tio superstjärnor som blir friagenter i sommar

Vinnaren av Golden Boy Award 2015 blev inte en global känsla, men denna säsong kan han lätt betraktas som den bästa spelaren i den sjunkande klubben. Många tror att José Mourinho, som inte litade på den unga spelaren, hindrade honom från att utvecklas. Som ett resultat gick Antonio inte ens till VM i Ryssland. Trots alla dessa misadventures är han en välkommen spelare för många. I år är det bra. Kommer han stanna i “MJ”? Det beror på om han är förolämpad av den portugisiska mentorn, eller alla problem i det förflutna.