VIDEO: Han tumlade honom. Förlåt, sa Sterling efter den absurda straffen

”Jag ville byta målvakten och jag vet inte vad som hände. Jag kände inte någon kontakt, jag sparkade i marken, så jag ber om ursäkt till domaren, ”sade Sterling efter matchen. lite före hörnet av en liten kalk och sträcker sig till såret med vänster. Ett fall till marken följer. Och då? Knappt förståelig dom av ungerska domaren Viktor Kassai.Min 1 – 0 för hemmalaget beordrade straff, men han tror att det fanns en motståndare på baksidan av det engelska laget. Han höll huvudet i misstro. Straff betalade och Gabriel Jesus höjde från det till 2: 0, Manchester City gick så småningom till en bekväm seger 6: 0 och närmade sig åttondelsfinalen. Grupp F har nio poäng efter fyra omgångar, Lyon sex sekunder, Hoffenheim tredje tre.

“Efter ett sådant resultat är det liten mening att prata om straffen. Men det var absurt.Jag behöver inte säga mer, alla såg det. Men vi förlorade inte på grund av det, “sade den portugisiska tränaren.

Ett konstigt ögonblick påpekade än en gång hur fotboll (och Champions League i synnerhet) behöver en videodomare. Introduktionen i den mest bevakade klubbtävlingen i världen förväntas först från nästa år.

”Vi vet att det inte var ett straff och Raheem kunde säga till domaren eftersom vi inte vill vinna så här. Till och med domarna vill inte göra misstag, så de behöver hjälp av videon. Fotboll är väldigt snabbt idag och det kommer att ta ungefär tio sekunder, säger vinnarens tränare Pep Guardiola.Guardiol-reaktion? “Ingen tränare skulle göra det. Men jag är ung, så låt mig lära mig. “