Varför den största överföringen av sommaren inte ägde rum

Neymar: Insider Story
Neymar: en insiderhistoria Under större delen av denna sommar hade vi inget annat val än att titta på de många överföringsdrama som påverkar en eller annan europeisk stor. Och huvudhistorien, som media inte tystade om, rörde världens dyraste fotbollsspelare – Neymar. Till en början var vi skeptiska till anklagelserna om att den senaste undertecknandet av PSG ville gå tillbaka till Barcelona, ​​men ju längre, desto svårare var det att inte tro det. Tänk nu på det faktum att Neymar da Silva Santos Junior inte vill stanna i Paris.

Nya skeptiker blev tyst efter att Rivaldos officiella Twitter-konto publicerade följande inlägg: ”Vi vet vad som hände med Neymar. Hans avgång från Barcelona var ett misstag – han borde inte ha lämnat en av de största klubbarna i världen. Men han vill gå tillbaka. Låt Barcelonas president och styrelsemedlemmarna rensa upp saker och hindra honom från att gå med i ett annat lag. Han måste återvända dit han aldrig borde ha lämnat. ”

Neymars far “gillade” skivan, medan insiders i Brasilien och Spanien bekräftade att allt detta var en PR-kampanj som syftade till att äntligen övertyga hela världen om den verkliga känslan av anfallaren, som själv inte kunde säga något liknande.
Hela sagan började i slutet av förra säsongen.

Neymar tyckte inte särskilt om att bo i Paris, och en seger i Champions League var fortfarande en omhuldad dröm. Han hoppades att bli den bästa fotbollsspelaren i världen, men det hände så att han inte blev den bästa även i sitt eget lag, där Kilian Mbappe förblir den främsta stjärnan.

Från klubbens synvinkel skulle en försäljning vara motiverad. Den brasilianska grälade med Edinson Cavani och Julian Draxler, började göra en skillnad i omklädningsrummet och slå in nattklubbar. Och viktigast av allt: han missade ett stort antal matcher: 21 under den första säsongen och 22 i den andra. Inte så förväntat från den 222 miljoner undertecknandet. Naturligtvis är skadorna att klandra, och inte fotbollsspelaren själv, men det förändrar knappast någonting. I juni förlorade PSG: s president Nasser Al-Helaifi sitt tålamod och antydde att Neymars avgång är möjlig: