Snarare dök han upp, men inte riktigt i ordets vanliga mening

Och om du hittar ett företag som kommer att tillfredsställa ledningens behov är det osannolikt mycket svårt, men att övertyga fans som är emot en namnändring är mycket mer problematiskt. Människor i kostymer måste förstå att de kommer att förlora den största delen av fanstödet om de beslutar att ta detta opopulära steg. På senare tid var klubbens t-shirts rena från handeln: det högsta var en annons för UNICEF välgörenhet. Qatari-petrodollars har blivit ett övertygande argument för ”katalanernas” jungfruform för att förvärva titelsponsorn. Men vi kommer inte att skälla dem starkt för detta: visa vem som skulle vägra erbjudandet om 290 miljoner euro under fyra år?

Problemet är att ett annat beslut av liknande typ kan få fans att äntligen vända ryggen till den regerande eliten. Naturligtvis låter namnet “Camp Nou” stolt, har en enorm historia bakom sig, men den moderna världen dikterar sina egna förutsättningar. Kanske är det dags för det ”nya fältet” att ta ett nytt steg. Förresten, 2003, när klubben, som en Phoenix, återföddes på platsen för ruinerna, förde Joan Laporta, som kom till laget under dessa år, en av sina huvudidéer i valloppet för att hålla klubbens färger och namnet på stadion intakt. Han pressade på samma sak vid de senaste valen, som inte lyckades för honom.

Det är värt att komma ihåg att klubben då upplevde mycket djupare ekonomiska svårigheter än nu, men i jakten på flyktiga intäkter rusade inte för att leta efter titel sponsorn. Snarare dök han upp, men inte riktigt i ordets vanliga mening. Som vi sade ovan dök UNICEF-inskriptionen på skjortorna, vilket var ett riktigt revolutionerande steg, vilket skapade galna reklam för den positiva bilden av Barcelona, ​​som inte bara fick ett öre från organisationen utan också gav en och en halv miljon årligen.