Shrovetide, Tecl, Kliment. Fotbollsspelare som krossar knäbandsskador

Till att börja med såg det ut som nästa roliga match. Lukáš Masopust, mittfältare i Jablonec-laget, gjorde ett mål i den 9: e minuten av Fortuna League på lördag.

Men på några minuter ersattes hans glädje av smärta och rädsla. En 25-årig spelare skadades i en duell med Jan Ďurica i den 18: e minuten.

“I duellen indikerade jag en rörelse till mitten och Ďurica hoppade på min sida,” berättar Masopust. “Det gjorde ont mycket från början, så jag var lite rädd.”

Medan hans lagkamrater äntligen sköt Prag Dukla 6: 2, reste Shrovetide med ambulans till sjukhuset. ”De gjorde en grundundersökning där för att läkaren var rädd om mitt ben var bruten.Lyckligtvis var det inte, sade Shrovetide. “Nästa dag gick jag till magnetisk resonans där de tittade på den och berättade för mig en mer exakt diagnos.” Det lät obevekligt: ​​ett trasigt knäband. Den nationella mittfältaren måste då avskriva de återstående fem hösten Premier League-matcher och tre European League-matcher. ”Du kommer att se hur det kommer att läka. Men det kommer att ta ungefär fyra till sex veckor, ”beklagar Shrovetide.

Hon ser fram emot att hjälpa. Samtidigt är han mer som ett andra barn. Den fackliga skorpionen har haft en fantastisk säsong hittills: i Fortuna League gjorde han 4 mål under tretton startar och tillfogade 4 assists.Och han fick ett mål i tre europaliga-dueller. ”Jag försöker ta det positivt. Skador tillhör fotboll, och om jag var tvungen att hantera det skulle det förmodligen vara fel. Om jag rör mig, kommer jag att drabbas. ”

Istället för att spela eller träna, kommer Shrovetide att ha mycket tid att ägna åt familjen. “Åtminstone kommer jag att njuta av lite mer och jag kommer att hjälpa min fru innan jul,” säger han.Tyvärr varade inte knäet, ”berättade Tecl till klubbens webbplats. ”Skador tillhör fotboll, det är inte värt att titta på det förflutna. Jag hoppas att jag kommer att göra det 100% bra, önskar han. Vi är i kontakt, ”påminner Shrovetide. “Jag önskar honom väl. Snart.”