Men han fick slå alla straffar och straffar utan tvekan

Men han fick slå alla straffar och straffar utan tvekan. Ja, och ingen vågade ändra det heller. Om han var redo att spela och inte var sjuk, spelade han från visselpipa till visselpipa, säger den ryska fotbollstränaren Lev Ivanov, som hade erfarenhet i Libyen.

På fältet för “Perugia” i Serie A dök Saadi Gaddafi endast en gång. I slutet av säsongen släpptes han under de sista 15 minuterna i en hemmamatch mot Juventus, där “griffins” tack vare en enda boll av Fabrizio Ravanelli firade sin viktigaste seger 1-0. Även detta räddade dock inte Perugia från italiensk fotbolls avgång från eliten efter resultaten från säsongen 2003/2004 …

När det gäller Saadi Gaddafi, missade han dopningstestet efter matchen med Turin Grand. I blodet från en libysk fotbollsspelare upptäcktes ett förbjudet läkemedel – nandrolon. Men av något mirakel undviks Muammar Gaddafis son genom en lång diskvalifikation – han avstängdes från aktiva föreställningar i bara tre månader.

Efter att dopingförbudet gick ut undertecknade Saadi Gaddafi ett kontrakt med Udinese, med vilket han tog sig till Champions League i slutet av säsongen 2004/2005. Det är sant, för “zebror” spelade den libyska fotbollsspelaren bara en match – inom ramen för mästerskapet mot Cagliari (2-0), efter att ha gått till de sista tio minuterna av spelet.

Det sista försöket att få fotfäste i europeisk fotboll och lämna åtminstone ett betydande märke för sig själv för Saadi var undertecknandet av ett kontrakt med Sampdoria i januari 2007. Avtalets löptid utformades endast i sex månader, under vilken han helt besviken hela coachningspersonalen i Genoses team, och därför inte kunde göra sin debut för henne i officiella slagsmål.

Sommaren 2007 lämnade Saadi Gaddafi tyst nog fotbollsscenen, där hans fars pengar och inflytande inte hjälpte honom att lysa med de färger han drömde om. Saadi Gaddafi glömdes snart fullständigt i Europa, och detta namn dukade upp i pressen först fyra år senare, när i Libyen, efter 32 års styre, ”den broderliga ledaren och ledaren för revolutionen” Muammar Gaddafi. Rebellerna, som grep makten i sina händer, skonade inte den 69-åriga mannen och dödade honom under omständigheter som fortfarande var oklara.