Lavičkas debut vid tjugoårsåldern var förtrollad av Schick-skytten och skivbolaget Černý

Två tjeckiska mål scored av Patrik Schick, kapten Aleš Čermák och Robert Hrubý lade till Luke Montebello till gästerna. En annan duell väntar ungar på tisdag i Lettland.

I grundkonfigurationen gick Vaclav Cerny, som då var i åldrarna 17 år och 322 dagar blev den yngsta spelaren i historien jedenadvacítky. Mittfältare i Ajax, som nyligen spelade för första gången i det första laget i den holländska enheten och mot Jablonec upplevde också debut i den europeiska tävlingen, slog rekordet Michal Svec (18 år och 6 dagar).

“Vasek en chans förtjänade det att resultatet av hans utveckling. Han har inte främjat sig till vuxenfotboll i Ajax, säger Lavička. “Jag tvekade inte med hans engagemang. Vi ville spela kombinationen och därför behövde vi konstruktiva spelare.Också, eftersom prioriteras framför andra “, sade han.

Home öppnade poäng i tionde minuten när han körde på Havlíkův kors Schick och riktar sig exakt. I 21: e minuten fick tjeckerna leder med två mål igen och ta hand om det Schick, som gång efter snabba åtgärder pass funnit sin debutant Black. “Patrick visste om Sparta och mötte förväntningarna. Jag gillade hur spelet innan grinden han agerade mycket optimistiska och gällde i mellanspel “, sade bänken.

Den tjeckiska laget hade ett starkt första halvår dominans, men lyckats minska Malta. Efter 37 minuter tog han fördel av den unika utbrytningen Montebello, som straffas tvekan målvakt Vorel.Men försvar felade på andra sidan, en stund senare återvände han hem dvougólové ledarskap Cermak och stänga grinden var fjärde Mateju omedelbart.

“Vi är nöjda eftersom vi lyckades det första steget. Från mitt perspektiv, kontrollerade vi två tredjedelar av matchen, spelade en aktiv mål och sätta på en trevlig händelser “, kommenterade bänk. “Men han visade oss också vad som behöver göras. Motståndaren fick en precis utanför straffområdet, och vår tvekan straffas. ”

I den andra halvan in i tjeckiska laget igen aktivt, men gräsmattan efter en fin kombination av bra positioner skulle bara avsluta. Han gjorde mycket bättre vid 56.minut Hrubý, på vars häftande skott från målgruppen Limkalk gäst Borg, nåde inte. .

Den tjeckiska laget och vann den första kvalmatchen, medan Malta för första gången förlorade när han misslyckades med att bygga vidare på vinsten i Lettland och dra i Moldavien

EM-kval 2017 fotbollsspelare i 21 år – grupp 1

Moldavien – Montenegro 1: 0 Lettland – Belgien 0: 2