Klopp kommer förmodligen att vinna Premier League

Katastrofal otur

Tottenham Pochettino utan titlar är den största orättvisoren i europeisk fotboll de senaste åren. Redan under andra säsongen slog laget, som förutspådades femte, för mästerskapet med Leicester. Det verkar nu som att “Tottenham” missade sin chans, men “spursen” i tävlingen för titeln var redan ett mirakel, men mot bakgrund av “Lester” var deras prestation obemärkt. Under tredje säsongen under ledning av Pochettino “Tottenham” gjorde 86 poäng – det bästa resultatet i klubbhistoria under förekomsten av Premier League. I de flesta fall skulle detta antal poäng vara tillräckligt för titeln. Inte den här gången – här var Antonio Contes idealiska Chelsea högre.

Ond konkurrens

I något annat land skulle Pochettino med en anständig sammansättning länge ha samlat troféer, men i själva verket i England är endast sjätte ligabudgeten till sitt förfogande. Londonare är det mest progressiva laget om vi tar utvecklingen av unga spelare, men för att vinna troféer i ett sådant rum finns det inte tillräckligt underbart spel – mycket måste göras.

Klopp kommer förmodligen att vinna Premier League, men från det fjärde försöket och efter globala finansiella investeringar har Guardiola hittills mestat ett mästerskap på tre år, men han spenderar mest. Pochettino lyckas hålla samma nivå med lagen som spenderar flera gånger mer, varför skulle han bli förvånad över att han vid de avgörande stunderna helt enkelt inte har tillräckligt med reserv?

Cup försummelse

Pochettino – en förlorare? Fem år – inga titlar

Tottenham fans drömmer att det här laget har kopplat åtminstone något, men tränaren har ett annat tillvägagångssätt. Kanske det viktigaste misstaget Pochettino i den nuvarande klubben – det är bättre att vara den andra i Premier League och donera koppar. Attityderna mot inhemska turneringar har ändrats bara den här säsongen. Innan detta förnekade maximalistiska Pochettino frivilligt FA Cup och League Cup.

“Om jag vann FA Cup och slutade i tionde plats skulle jag bli avfyrade. Det är lätt att prata om att vinna League Cup, men det är inte mitt mål. Jag är här för laget att vinna mästerskapet eller Champions League. Det här är mina ambitioner.