Pyrenéerna skisserade. Hur Vuelta förlorade sig till Froom och satt upp Astany

Återigen var han i Pyrenéerna.

Återigen var det första berget scenen i hela loppet.

Återigen var det efter en ledig dag.

Men allt var annorlunda den här gången.

för 50 dagar sedan i La Pierre St. Martin förstörde Chris Froome i Tour de Frances öppnande Pyrenéernas scen med sina konkurrenter och i den övergripande ordern gjorde han tre minuters ledning.

Tvåhundra femtio kilometer härifrån, på motsatta sidan av gränsen och Pyrenéerna, finns Andorra. Invånarna lever inte mycket i det (84 tusen), men bergen överflödar här. Arrangörerna placerade dem på Royal 11th Vuelta-scenen. En Tour Champion förlorade på 8:41 minuter! Som ett mål hoppade han av asfalthjulet och drev hårt på Sky-lagets bil.

Chris Froome lider 11 år.skede, eller göra det ensam kunde

Meny, som i Andorra tjänade dagen det var äckligt. Det var Joaquim Rodríguez, som var Purito, som tränade så ofta. Ryttaren Katyus var en man som, på begäran av arrangörerna, utarbetade en brutal profil. På bara 138 kilometer inklämt 4,950 meters höjd och sex kullar att klättra, fyra första och en extra kategori.

“Var och en av dessa kullar har att göra något speciellt och mer än hälften av scenen sker på höjder över 1700 meter”, säger han protesterade hans opus.

“profil är den svåraste stadiet som jag såg för mitt liv på Grand Tour.Kanske den svåraste i historien av Vuelta “sade titta på pyreneiska såg Eusebio Unzue, sportchef stall Movistar

Alejandro Valverde tillade:”. Denna profil är imponerande, svårt även för dem som har en hundraprocentig form. ”

Vilket han inte…

Esteban Chaves från Oriko före onsdagens lansering sade han: “Purito är galen. Ett sådant stadium bör delas in i två dagar. Men jag ser fram emot “Likaså skrev också på Twitter Chris Froome”. Efter dagens Purito inte många vänner. Men ärligt talat, om jag blev tillfrågad, skulle jag välja något liknande ”

Froom. Det var en kamp för överlevnad

Froom var inte förrän den elfte loppet dějstvím säkert sitt eget sätt.Erfarna en dålig ögonblick i öppningsveckan Vuelta, men ambitionen att lyckas i den allmänna klassificeringen återupplivade annan ringt på Cumbre del Sol, där den nådde Top 10.

“Jag är inte deras prestanda på Tour. Jag vet inte vad som kommer att hända i Andorra “, sade han innan det kungliga scenen. “Men jag är i ett lopp och jag är motiverad.”

På den tiden hade ingen aning om att det onda är i mitten nästan omedelbart efter start. “Caida de Chris Froome, Caida de Chris Froome,” plötsligt började skrika in i mikrofonen spanska tv-kommentatorer. Fall Chris Frooma! Direkt efter neutral start träffade barriären på vägen och inlett till marken. Han skär hans ben, blåmärken hans knä och axel.

På den första stigningen av dagen hade hjälp av kollegor och Puccia Kiryjenky likvidera förlust. Absolut inte lugn.Han skrek nervöst på en tv-motorcykel som hade kommit för nära honom.

“Då var det en kamp för överlevnad”, sa han. Endast synes formation Sky återvände till avvika från rytmen av Tour, när sju ryttare laget dikterade tempot i täten grupp favoriter. Faktum är att de försökte göra det lättare för dem att hålla Froome i spetsen. Men när du klättra till Collada de la Gallina ökade fjärde och svåraste toppen dag 45 kilometer före mål tempo stabila Astana – brittiska och ben var plötsligt hårdare och hårdare.

“Den tidigare kraschen tog mig mycket kraft,” sa han. Han släppte sig ur gruppen och tog honom tillbaka till Thomas och Kiryenko, men ingen kunde rädda honom. Förlusten växte. Protokoll, två, tre.Han körde den medicinska bilen fick nålning.

“Chris verkligen lidit. Men han ville inte ge upp, sa lagkamrat Geraint Thomas. “Froomey alltid slåss, och det är precis vad vi gjorde. Det var en olycklig dag för oss, eftersom Nico Roche lidit till följd av tidigare nedgångar. ”

Syftet med scenen kom ensam, övergiven, nästan nio minuter efter segraren.Men mycket hårdare irländaren Roche, en backup plan team, som avbryts även femton minuter.

Team Sky kunde bara tröst tredje plats i flykting Boswell scenen och det faktum att Mikel Nieve är nu i åttonde plats totalt. . “Deras föreställningar gav sig själv till mig moral” froom kollegor uppskattade

Red Aru: jag också lidit

det var en dag då mästarna Astana tog tömmarna av loppet stadigt i sina händer. Mikel Landa, ursprungligen medlem av flyktinggruppen, vann scenen. Fabio Aru vann ledarens röda tröja.

När jag såg de andra motståndarna tittar runt, ville jag gå till min ras, sade Aru. “Jag attackerade att jag skulle ge allt upp till den sista kullen.Men jag lidit. ”

Kungliga scen ryttarna ville att hans team för att göra mot andra så hårt jag kan. Det var planen. Mitt i Aru-kullen, Rodriguez och Moren, de enda två ryttarna som försökte följa honom, avfyrade.

I juli Tour Vincenzo Nibali, den tidigare ledaren för Astana, i Pyrenéerna kokta och förlorade värdefulla minuter. Den här klockan regerade dock de kazakiska stallarna.

Aru, den andre mannen Gira är nu favorit Vuelta, leder med 27 sekunder innan manusförfattare av Kungliga Rodríguez, som syftar 11 skede suckade i relief “Phew. Det var en dag. När Aru attackerade hade jag inget svar. Jag försökte hålla min egen rytm. Jag har förlorat Arua för en sekund, men jag har haft tid för en massa andra pojkar.Och det är bra. ”

Bland onsdagens hjälte var också rankad Tom Dumoulin, en man i en röd skjorta. Tappert försvarade sin vapen Giant ryttare Jersey. Och även om det är nu förlorar neuhájil och en halv minut, kan elit časovkář säga: “Jag är nöjd med hur jag körde skede. Synd att jag hade vid utgången av Gallina problem att kasta jackan, som kostade mig tid, då den delade bandet. Men jag gick tillbaka till henne och jag är fortfarande tredje. Jag kommer inte att ge upp lätt. ”

Mycket värre diskuterades Movistar ryttare.

Valverde beträder med en öm hand är Quintana sjuk. Vinnaren av Mark förlorade 3:04 och 4:19 minuter, för mycket tid. “Jag bodde en dålig natt på grund av feber och under fas I och två gånger nästan stoppas.Men jag gav inte upp och besviken karl, sa Nairo Quintana.

Även Froom gav inte upp. Men han var tvungen att

Hjälte pjäs, me adjö Vuelta

På onsdag På kvällen gick ledaren av Sky-stallen med stor svårighet på benen och tog honom till sjukhuset.

Senare på natten bekräftade lagledningen att de hade genomgått medicinska tester men publicerade inte vad de var bekymrade över. Nästa undersökning var torsdag morgon. “Chris känner stor smärta. Det slutgiltiga beslutet kommer att göra efter morgon undersökning “, säger lagets media.

Det var inte förrän på morgonen, läkare upptäckte uppgift en fraktur subtalar ben.

På torsdag morgon, då Froom genom sin Twitter status publiceras.Hans Vuelta, ett försök att dubbla och hela säsongen slutade.

“Efter att ha hamnat, gjorde han en enorm insats på banan, och vi var alla lite rädda för honom”, erkände Sport Director Dario Cioni. “Men han sa till oss: Jag kan hantera det. Men när adrenalin föll från hösten växte smärtan, och Chris började förlora. Det var en heroisk bit för honom att han försökte korsa alla kullar och stanna i loppet. ”

Det kommer inte att göra längre.Gilla hans turnera förra året, var hans kropp inte sist.

“Jag är förgiftad att jag måste ge upp,” sa han. “Jag var fast besluten att nå scenen, men så snart jag gick av cykeln kunde jag inte få mitt högra ben alls.” Han skyllde resten av laget för lycka till och flög från Spanien. “Jag kommer att heja dig från TV,” försäkrade han.

Efter Nibali, Cancellar, van Gardener och Sagan, förlorade Vuelta en annan jätte.