Real Madrid vinner med en vital hänsynslöshet, men är de verkligen bra?

Madrid är bara den fjärde sidan som har varit europeiska mästare tre gånger i rad. Bara de själva, mellan 1956 och 1960, har haft en framgångsrik framgång bättre än de fyra Champions Leaguearna de har vunnit de senaste fem åren. Det föreslår att de är ett av de största lagen i historien och ändå känns det verkligen inte. Mera Salahs tårar och plågar ett grymt slut på sin årstid med glädje med Liverpool | Barney Ronay Läs mer

Kanske är problemet en närhet, att vara så nära betyder att deras brister sticker ut och tiden kommer att ge det perspektiv som gör att deras prestationer Bet365 online kan mätas korrekt.Och ändå var det inte något sådant problem med Pep Guardiolas Barcelona, ​​vars 2011-triumf bekräftade den storhet de hade berört 2009 och kommer så nära att upprepa 2010.

“Jag tror inte att någon kommer på tio år prata om hur vi förlorade, säger Jürgen Klopp på lördagskväll, och det kanske är det verkliga problemet med perspektiv. Det är ett antagande att en klubb som håller vinnande måste vara bra och de exakta detaljerna bleknade bort.Lördagens framgång var trots allt en följd av en bisarr sammandragning av freakish omständigheter: en strålande överhopp, två hemliga målfel och en skada mot oppositionens bästa spelare. Spela Video 0:58 Cristiano Ronaldo tvivlar på Real Madrid framtid efter Champions League win-video

Men vad är verkligen bisarr är hur ofta liknande omständigheter har inträffat den här säsongen. Sven Ulreichs misstag som slutligen avgjorde semifinalen mot Bayern verkade som ett fel i åldrarna. Ett halvt år senare kämpade det för att stanna på podiet för det värsta misstag som gjorts mot Real Madrid av en målvakt i Champions League den här säsongen. Lägg till i straff givna och inte givna, mot Juve och Bayern, och det är ganska klart att en hel del viktiga ögonblick har fallit Madrids sätt denna säsong.Oavsett om du tycker att det är en fråga om lycka eller av den vinnande mentaliteten som Marcelo pratade beror förmodligen på vem du stött. Fiver: anmäl dig och få vårt dagliga fotbolls e-mail.

Den dissonans kommer när Madrid Champions Liga rekord jämförs med sin rekord i den inhemska ligan. Under de senaste fem säsongerna har de bara vunnit den inhemska titeln en gång. Det har ingen mening: hur kan ett lag som dominerar i Europa inte dominera hemma?

Men ingen av de andra sidorna som vann tre titlar i rad vann också sin inhemska liga i var och en av de tre säsongerna . Madrids fem i rad-mästare från Bet365 live slutet av 50-talet vann bara tvåa i ligan. Ajax vann bara två mellan 1971 och 1973. Bayern vann endast en mellan 1974 och 1976 – och slutade så låg som 10 i Bundesliga 1975.Kanske är det här helt enkelt utjämningseffekten av tiden: Bayern kunde säkert ha förlorat 1975-finalen mot Leeds och 1976-finalen mot St-Étienne. Gareth Bale och Cristiano Ronaldo kastar tvivel över deras Real Madrid-futures Läs mer

Det här är i själva verket i alla fall inte jämfört med liknande. Tävlingen är väldigt annorlunda nu när de tidigare tre tre-timmarsmästarna bestred det. Då, begränsad till mästare, var det svårare att komma in, men med bara fem omgångar kunde man vinna med ett par bra prestanda. Nu för superklubbarna – med tillgång till de senaste 16 och ofta de sista åtta alla men garanterade – är det fråga om att toppa på rätt tid och ha avgörande för att vinna dessa nyckelspel under våren.

Och storhet , i alla fall kanske det handlar om mer än bara troféer.Som Arrigo Sacchi har alltid varit mycket angelägen om att påpeka, vad som är viktigt i fotboll, vad som kommer ihåg, är inte nödvändigtvis vad som görs, men vad går bra. Ajaxen 1971-73, Internazionale 1964-65, Barcelona 2009-11, Sacchis Milan 1989-90, tog alla spel i nya riktningar. De innoverade, skapade nya stilar. De stod för något (och även om det kan ha inkluderat en cynicism som är relaterad till Sergio Ramos, involverade det verkligen inte två av deras största stjärnor med hjälp av sina intervjuer efter matchen för att agitera för drag).

Det är inte klart vad precis Madrid står för. Ingen filosofi, förvisso, förutom att ha pengar att skriva under massor av mycket bra spelare. Men de har den vitala hänsynslösheten och i Zinedine Zidane en tränare som för alla tvivel om honom har en vana att göra avgörande substitutioner.Gör det dem bra? Kanske i en mening gör det, och sådana är förmodligen nödvändigtvis subjektiva. Men bortom den mycket effektiva ackumuleringen av bestick, skulle det vara svårt att hävda att Madrid har förändrat spelet. De är dock obestridligen Real Madrid.