Tredje gången till toppen? Det är en stor motivation, säger Pilsens coach

I slutet av sommaren utbildning, spelarna behärska Pilsen på tisdag eftermiddag, de har haft en båttur på Hracholusky dammen, tillsammans med chefer och partners i klubben. Och precis så enkelt som fartyget gjorde sin väg vågor, och de vill navigera i nya extra ligasäsongen.

säsong, gå in på andra gången i rad som de tjeckiska mästarna. En önskan att bekräfta denna ståndpunkt.

“Vad är andra gången för att försvara titeln? Dubbelt så svårt “, säger han svarar med ett leende coach Martin Šetlík. “Det är uppenbart att alla vill skjuta ner oss. Där vi kommer kommer de att vilja att vi drar ut våra motståndare. För oss är det en ny utmaning och motivation. Självklart har vi i våra huvuden som att vinna titeln för tredje gången i rad skulle vara något speciellt “, säger tränaren.

Efter förra säsongen Talent M. A. T.lämnade en trio av erfarna spelare – Petrovský pivot, Defender Horký och Kavka. Ersätt dem är båda duktiga ungdomar Puppy J. TONAR, Safranek eller Bičiště, men också två sommar förstärkningar -. Höger ytter Jonah och kopplingsläget

“Även om de är mycket unga pojkar. Pepa Jonas har störst chans att komma till basen. Men det är mer av en attack typ, defensiv för att ändra BiC. Och Cuba Tonar och Ondřej Šafránka var väldigt bra i processen. De visade att det inte kommer att ta lång tid att bli fullvärdiga medlemmar av de extra League trupp “, berömmer Šetlík.

Ändrar främst den högra sidan av Pilsen spel. Fram till slutet av januari, Linhart, som är efter knä ligament kirurgi, är out of action.Just another vänsterhänt och vänsterhänta wing Jonah läge att absorbera Spelet i den nya klubben.

“I Pilsen finns en hel del rörelse Krizna kopplingar, är det mycket fel i Lovosice. Coacher mig fortfarande några saker att påpeka att jag inte har alla upplevt på hundra procent “, medger 21-åriga Joseph Jonah, som förra säsongen spelade mot talang och finaler.

“Preparatet är i Pilsen, lite mer utmanande. Det fanns också koncentration i Alperna, vilket var en intressant förändring. Och vi lekte med utländska lag i de förberedande spelen. Festen är stor, jag tror att vi har fallit bra. Och om jag är nervös? Inte mer än under andra årstider. Pilsen är en utmaning för mig, kanske kommer jag inte att svika.Och jag kom för att äntligen få den tjeckiska titeln, säger Jonas.

Pilsen kommer att göra sitt första drag i morgon i Brno. Och i helgen kommer han också att lära sig sin motståndare för den 2: e rundan i EHF Cup. Det kommer från en dubbel match mellan israeliska Maccabi Rishon och kroatiska Porec. Båda duellerna spelar i Kroatien.