Bakom Peter. Slovenska slavar i Spanien åtföljs av minnen av Dubovsky

Slovakien i kampen för att kvalificera sig för EM 2016 vann alla sex matcher, Spanien är den andra av en trepunkts skada han fick förra året i Zilina i inbördes möten. På lördag, den försvarande mästaren Oviedo har möjlighet att repressalier.

“Jag tror att vi verkligen har respekt. Vi vet att ett av de bästa lag i Europa väntar på oss. Jag är säker på att tränarna välja rätt taktik och spanjorerna potrápíme så mycket som möjligt “, säger anfallaren Robert Vittek för idrott dagligen.

För slovakerna duell i Spanien är inte avgörande. Endast tre dagar senare i Zilina mot Ukraina kommer att gå in i styvt. Oavsett resultatet av Oviedo dem alla hem seger över Ukraina ger en enkel procedur mästerskap, vilket skulle vara en oberoende Slovakien historisk händelse.Under 2010 spelade på VM i Sydafrika, men euron har någonsin fått.

“Varje match är viktig och alla måste försöka för bästa möjliga resultat. I Spanien, kommer det att bli mycket svårt, men ett mirakel vi har lyckats, så behöver en sekund. Och då Ukraina kommer att vara viktigt för att få poäng, för att inte förlora, det är vad vi har att säga det “, sade kaptenen Marek Hamsik.

slovaker är i Spanien, saknar skadade Durica Weiss och straffas Skrtel med Kuck en betydande försvagning, särskilt stoperská par Durica – Skrtel var slovakiska stolthet. Kuck bulldog på mittfältet förmodligen ersätta Pilsner Hrošovský eller Jablonec Greguš.Nomineringarna är andra spelare från den tjeckiska ligan, kommer att fånga Kozáčik och kommer att vara redo att attackera Duris.

“Vi slovaker i den första matchen förvånad. De spelade bra taktiskt, försvarade organiserade och dra nytta av pauserna. Vann välförtjänt “, sa han den spanska anfallaren Diego Costa slovakiska vinner 2: 1

vedergällning, som är en kamp om förstaplatsen, ser andra ligan stadion. Oviedo var inte i den högsta konkurrensen sedan 2000/2001. På den tiden öppnade han den nyrenoverade stadion för 30 000 åskådare, men samtidigt var de dagar av sorg. Den 23 juni 2000 dödades Dubovsky-publikens vampyr tragiskt.Slovakiska offensiv mittfältare under en semester i Thailand fotograferade vattenfall och fortfarande föll från en klippa.

“Det är svårt att säga om det spanska match plats som valts på grund av Peter”, säger han funderade Vittek. “Hur som helst, det är trevligt för oss och för mig personligen. Peter gjorde ett stort namn för slovakisk fotboll. Det skulle vara trevligt om det innan matchen arrangörerna på något sätt att minnas. ”

Minst ett av minnena gäster pressas in i salongen, glädjande slovakiska laget kommer Dubovského före detta flickvän Zlatka, som blev kvar i Oviedo.Klär en blå tröja med namnet Dubovský och går till fotboll. “Under årens lopp, vad är Peter inte, jag har varit i fotboll ett par gånger,” sade hon till den nya tiden.

Dubovský var en stor fotbollsspelare, nitton släpade Slovan Bratislava till titeln i Förbunds League och även i år 1991/1992 med 24 mål blev den bästa skytten av tävlingen. På den tiden han tog längre tid för gemensam representation.

1993 flyttade han till Real Madrid, vilket var en slovakisk fotboll extraordinär händelse. Den mest kända klubb i världen också antogs inte, bara han spelade 33 matcher och gjorde två mål. Efter två år gick han till Oviedo.Efter hans död sänktes laget, flyttade mellan andra och tredje ligan de senaste sex åren spelade i näst högsta tävlingen.